27. 11. 2011

Opět po delší době recenze na další film. Po vydání nového čísla časopisu (jegecko.jergym.cz) se zde objeví další, bude to nejspíš někdy během příštího týdne.

Johnny English se vrací


Akční komedie USA, Velké Británie, Francie (2011)

Nejznámější anglický agent po Jamesi Bondovi se vrací! A to ve velkém stylu. Je povolán zpět z tibetského kláštera, kam se uchýlil začít nový život, aby zabránil pomocí svých neotřelých metod atentátu na čínského premiéra, napomáhá mu k tomu nový parťák – mladý agent Tucker (Daniel Kaluuya), který sice žije u své matky, ale je velmi schopný. Samozřejmě v podání Johnnyho (Rowan Atkinson), se operace neobejde bez tradiční porce katastrof, potíží a humorných situací.
Ve filmu se velmi často vyskytují narážky a parodie na americké akční filmy a věřte nebo ne, je to opravdu k popukání. Asi nejdokonalejší je honička v Hongkongu a následná bitka, kde vás Atkinson překvapí svým uměním boje i důvtipem, za tuto scénu si určitě tvůrci zaslouží pochvalu. Užijeme si spoustu situačního „beanovského“ humoru, ale i, což je oproti Mr. Beanovi navíc, humoru slovního, některé Johnnyho vtípky vás opravdu uzemní.
Přestože film je prvoplánově komedie, má velmi dobrý příběh, který se neobejde bez napětí a patřičné gradace. Taktéž nebude nouze o již zmíněné honičky, bojové scény, šílené agentské vynálezy, dějové zvraty a – pozor – milostnou zápletku. Tedy akčňák se vším všudy.
Vůbec snímek působí daleko více vyzrále než první díl a podle mě je celkově lepší. Výkony herců jsou obstojné, především Rowan Atkinson je opět naprosto geniální. Taktéž hudba je velmi dobře zkomponovaná a krásně stupňuje napěít filmu, kterému dále napomáhá i dobrá kamera. Film se vám určitě bude líbit, pokud vám ovšem nepřipadají Atkinsonovi grimasy a humor založený na trapných situacích přilíš stupidní. Jinak film můžu vřele doporučit a pozor na bránici!

Trailer:

Žádné komentáře:

Okomentovat