9. 10. 2011

Zrození planety opic


akční sci-fi USA (2011)

Jak motto filmu říká - „Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.“, opičí apokalypsa vznikla z jednoho šlechetného úmyslu doktora Willa (James Franco), a sice vyléčit Alzheimerovu chorobu. Bohužel díky rozzuřené šimpanzí matce, která (čistě náhodou) vtrhla do místnosti plné lidí, kteří měli projekt schválit, byl vývoj léku zrušen a smutnému doktoru zbylo jen šimpanzí mládě.
Co čert nechtěl, odnesl si ho domů a ono začalo projevovat známky vysoké inteligence. U Willa nakonec zůstalo, vyrostlo v pořádného chlapáka a pomohlo mu nabalit přítelkyni. Caesar, jak se šimpanz jmenoval, bohužel nesnesl pomyšlení na to, že mu zabili mámu a po tom, co ukousne nevrlému sousedovi prst, je nemilosrdně vržen do chovné stanice, kde plánuje pomstu celému lidstvu.
Pokud jste od filmu čekali, že bude prequelem k původnímu filmu Planeta opic, budete zklamáni, pokud jste ale naprosto normální diváci, film vás naprosto uchvátí. Odehrává se totiž na normální Zemi, jak ji známe my, nedojde k degeneraci lidstva, jen prostě uteče pár opičáků. Když to zabalíte do naprosto vynikajícího vizuálního kabátu, přidáte skvělé obsazení, výbornou režii a výpravnou hudbu, vyleze z toho akční film tohoto roku číslo jedna.
První půlku filmu se rozplýváte nad tím, jak Caesar roste, druhou půlku jsem nepřestal valit oči. A to bez přehánění. Dokonalá akce vás naprosto pohltí a pustí až se srdcervoucím závěrem, popřípadě s první pauzou na nadechnutí po půl hodině. Pokud jít do kina, tak tohle by mělo být na špičce vašeho seznamu, vřele doporučuji.

Trailer:

Žádné komentáře:

Okomentovat